20 Kasım 2009 Cuma

19/40


Kırk Kural'ın On Dokuzuncusu

On Dokuzuncu Kural: “Başkalarından saygı, ilgi ya da sevgi bekliyorsan, önce sırasıyla kendine borçlusun bunları. Kendini sevmeyen birinin sevilmesi mümkün değildir. Sen kendini sevdiğin halde dünya sana diken yolladı mı, sevin. Yakında gül yollayacak demektir.”

Elif Şafak, Aşk, Doğan Kitap, 2009, s. 176

2 yorum:

ercanduzgun206 dedi ki...

E siz direk kopya yapmışsınız kuralları. Burası sizin bloğunuz ama Elif Hanım'ın diil ki. Öyle değil mi? En azından altına siz de bişiyler katsanız tamam da, sizden hiçbir katkı olmamışki. ???

Ayşe dedi ki...

Sevgili Ercan,

Öncelikle bu kadar süredir cevap yazamadığım için kusura bakmayın.

Şu konuda kesinlikle haklısınız; burası benim blogum Elif Şafak'ın değil:-) Blogu oluşturma sebebim kopya yapmamı açıklar herhalde. Blogu yapmaktaki amacım okurken "Attını Çizdiğim Satırlar"ı paylaşmaktı. Tam da bu nedenle, buraya koyduğum yazı-şiirleri birebir kopyalamaya özen gösteriyorum. Yazar ve şairlerine saygısızlık etmemek gayretiyle.

Yanı sıra sizin, alıntıların altına benim de birşeyler yazabileceğim fikrini güzel bir öneri olarak kabul ediyorum, sağolun. Benzer öneriler birkaç arkadaşımdan daha geldi. Ancak bu bana Özdemir Asaf'ın güzel bir dizesini hatırlatıyor; "Damla kendini tamamlayınca damlar" Elbet damlayacağım:-)

Sevgiyle
Ayşe